Егений КъневРезкият политически обрат на Радев от началото на войната няма

...
Егений КъневРезкият политически обрат на Радев от началото на войната няма
Коментари Харесай

Резкият политически обрат на Радев от началото на войната е безпрецедентен

Егений Кънев

Резкият политически поврат на Радев от началото на войната няма казус през целия Преход. Ако човек огледа резултатите от предишния ноември на парламентарните и президентски избори ще откри, че той стартира да води война с партии, чиито гласоподаватели осигуриха към 80% от вота за него.

И тук идват неспирните натяквания от гласоподавателите на герберския претендент, прочут съпартиец на Кошлуков в ранните царски зори - че видите ли, Демократична България избрали Радев. Няма да оборвам математически тази нелепост, тъй като е явна. Но обръщам внимание на нещо доста по-важно.

Уловката на този укор е в това, че всеобщият гласоподавател приема за обикновено да се гласоподава за човек, поради партията, която го е издигнала, неговата физика, персона и професионална биография. И доста рядко поради съответна негова позиция по даден въпрос, примерно, позицията за потребността от правосъдна промяна и промяна на Гешев, с която Радев “опитоми ” някои Демократична България гласоподаватели (но надалеч не мнозинството). Защото за разлика от руските хора, които постоянно гласоподават за човек, демократите гласоподават за позиция.

И когато избраникът си смени позицията, съгласно руските хора излиза, че отговорен е не той, а неговите гласоподаватели, че са го избрали.

А като отчетем позициите на Радев в чужбина и у нас - на процедура съвсем няма позиция, която да не е заемал, откогато е пРезидент и е на път да удари даже ББ в земята. 
Вероятно и в това се крие повода за примирието сред корупционната ос ГЕРБ - Движение за права и свободи и Радев: заравянето на антикорупционната му томаховка и изваждането на напред във времето на геополитическото противоборство.

Ше кажете - но по какъв начин, те са в противоположни лагери?!?

Ами не. Нито Радев го чакат избори, нито Възраждане се кани да ръководи, само че сумарният им прокремълски звук в общественото пространство е толкоз огромен, че доста гласоподаватели сами протягат ръка към бюлетините на “евроатлантиците ” от ГЕРБ-ДПС. Които евроатлантици - забележете - нито за миг не са се възмутили от прокремълските речи и дейности на Радев и Възраждане. За разлика от неспирните им старания за общ фронт против Политическа партия и Демократична България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР